Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Yerba mate. Niech moc będzie z Tobą

Yerba mate zaparzona w tradycyjny sposób zawiera mniej więcej 165mg kofeiny, podczas gdy standardowa "mała czarna" około 40-50 mg.

Yerba mate obfituje w wartości odżywcze. Jest bogatym źródłem witamin: A, B, C, E zawiera też 9 podstawowych minerałów i 15 aminokwasów.

Jak przygotować napar z Yerba Mate?
  1. Wsypujemy susz Yerba Mate do naczynia (na 1/2- 2/3 jego objętości).
  2. Przykrywamy otwór ręką, odwracamy naczynie i kilkukrotnie potrząsamy. W ten sposób najlżejsze liście i pył pozostaną na górze, co zapobiegnie przedostawaniu się drobin do bombilli.
  3. Do naczynia wkładamy bombille, w miejscu, gdzie nie ma suszu.
  4. Stopniowo zalewamy susz przegotowaną wodą o temperaturze 70-80 stopni.

*UWAGA! Naparu nie wolno mieszać, a bombilla powinna być przez cały czas nieruchoma. W przeciwnym wypadku może dość do jej zatkania.

MARKI

Wróć