Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
Kategorie
Domowa granola kokosowa
Domowa granola kokosowa

Składniki:

  • 200 g płatków owsianych
  • 20 g chipsów kokosowych
  • 40 g suszonej żurawiny
  • 40 g suszonych moreli
  • 20 g suszonych daktyli
  • 50 g mieszanki orzechów (włoskie, nerkowca, laskowe)
  • 30 g miodu
  • 100 ml soku jabłkowego bez dodatku cukru

Sposób przygotowania:

Orzechy oraz chipsy kokosowe grubo posiekać. Wymieszać w dużej misce wraz z płatkami owsianymi. Sok jabłkowy podgrzać z miodem do czasu, aż składniki się połączą. Równomiernie wyłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez 30 minut, mieszając 4 razy w trakcie pieczenia. Ostudzić, dodać żurawinę, posiekane daktyle i morele. Przechowywać w szczelnym słoiku.

Wróć