Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Czekoladowe browni z fasoli z erytrytolem
Czekoladowe browni z fasoli z erytrytolem

Składniki:

  • 2 puszki fasoli czerwonej (bardzo dobrze wypłukanej zimną wodą)
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej
  • 5 łyżek syropu klonowego
  • 5 łyżek erytrytolu
  • 3 łyżki karobu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na polewę:

  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki, za wyjątkiem mąki i proszku do pieczenia, blendujemy na gładką masę. Dodajemy proszę i mąkę dalej blendując. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 – 40 minut. W międzyczasie przygotowujemy polewę roztapiając składniki w kąpieli wodnej. Polewę wylewamy na ciasto dopiero po jego ostygnięciu.

Wróć