Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
Kategorie
Czekoladowe browni z fasoli z erytrytolem
Czekoladowe browni z fasoli z erytrytolem

Składniki:

  • 2 puszki fasoli czerwonej (bardzo dobrze wypłukanej zimną wodą)
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mąki owsianej bezglutenowej
  • 5 łyżek syropu klonowego
  • 5 łyżek erytrytolu
  • 3 łyżki karobu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki na polewę:

  • ½ tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki, za wyjątkiem mąki i proszku do pieczenia, blendujemy na gładką masę. Dodajemy proszę i mąkę dalej blendując. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 – 40 minut. W międzyczasie przygotowujemy polewę roztapiając składniki w kąpieli wodnej. Polewę wylewamy na ciasto dopiero po jego ostygnięciu.

Wróć