Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Spaghetti z sosem Basilico i smażonymi warzywami

Spaghetti
z sosem Basilico i smażonymi warzywami

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Spaghetti n. 5
  • 400g sos Basilico
  • 70g cukinii
  • 70g bakłażana
  • 70g papryki
  • 30g oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 ząbek czosnku
  • Liście bazylii
  • Posiekana natka pietruszki

PRZYGOTOWANIE:

  1. Umyj warzywa, następnie odsącz je i pokrój w drobną kostkę.
  2. Na patelni o nieprzywierającej powierzchni podgrzej oliwę z oliwek i obrany ząbek czosnku.
  3. Następnie usuń go i dodaj warzywa. Obsmaż je, pilnując, by pozostały chrupkie.
  4. Dodaj sos Barilla Basilico, a całość doprowadź do wrzenia, pozwalając by warzywa przeszły jego smakiem.
  5. W międzyczasie zagotuj sporo wody w dużym garnku. Gdy zacznie wrzeć, dodaj sól (około 7 g na litr), wrzuć spaghetti i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączając makaron, pamiętaj by zachować kilka łyżek wody po jego gotowaniu. Przemieszaj Spaghetti Barilla z sosem i wodą po gotowaniu na średnim lub dużym ogniu, pozwalając by woda się wchłonęła.
  6. Danie podawaj gorące, przystrojone świeżymi liśćmi bazylii i oprószone siekaną pietruszką.
Smacznego!
Wróć