Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Spaghetti z Pesto Rosso, dorszem i pietruszką

Spaghetti
z Pesto Rosso, dorszem i pietruszką

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Spaghetti n. 5
  • 200g Barilla Pesto Rosso
  • 500g polędwicy z czerwonego dorsza
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 cytryna
  • Świeża natka pietruszki
  • Sól, pieprz czarny

PRZYGOTOWANIE:

  1. Napełnij duży garnek wodą i doprowadź do wrzenia. Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj sól (około 7 g na litr wody), następnie gotuj makaron zgodnie z czasem jaki podano na opakowaniu.
  2. W międzyczasie pokrój polędwicę na kawałki. Podgrzej dużą patelnię o nieprzywierającej powierzchni.
  3. Dodaj oliwę oraz obrany ząbek czosnku. Delikatnie obsmaż rybę aż się przyrumieni, po czym zabierz ząbek czosnku.
  4. Dodaj do ryby Barilla Pesto Rosso. Delikatnie mieszając, dolej jedną lub dwie łyżki stołowe wody, w której gotuje się makaron. Pozwoli to uzyskać jednolitą konsystencję. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
  5. Odcedź makaron i wymieszaj z przygotowanym sosem z dorsza.
  6. Serwuj z odrobiną startej skórki cytryny i posiekanej pietruszki. Dla smaku oprósz z wierzchu czarnym pieprzem.
Smacznego!
Wróć