Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Spaghetti Integrali z sosem Basilico i tuńczykiem

Spaghetti Integrali
z sosem Basilico i tuńczykiem

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Spaghetti Integrale
  • 400g Sosu Barilla Basilico
  • 200g tuńczyka w puszce, w oliwie z oliwek
  • Pokrojona czerwona cebula ½
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 10 pomidorków cherry
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
  • Siekana pietruszka

PRZYGOTOWANIE:

  1. Zagotuj dużą ilość wody w sporym garnku. Gdy zacznie wrzeć, dodaj sól (około 7 g na litr) i gotuj makaron zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu.
  2. W międzyczasie, na dużej patelni podgrzej oliwę, podsmaż czosnek i pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zezłoci, zdejmij z patelni czosnek i dodaj papryczkę chilli (dla delikatniejszego smaku usuń nasionka).
  3. Dodaj odsączonego tuńczyka i sos Barilla Basilico. Całość doprowadź do lekkiego wrzenia i gotuj przez kilka minut.
  4. Odsącz makaron, a następnie przemieszaj go z wcześniej przygotowanym sosem.
  5. Podawaj posypane szczyptą siekanej pietruszki i z ćwiartkami pomidorków cherry.
Smacznego!
Wróć