- bdsklep.pl
- SIS Barilla - Przepis - Sałatka makaronowa z Farfalle, Pesto Genovese, pieczonym indykiem i czerwoną papryką



Sałatka makaronowa
z Farfalle, Pesto Genovese, pieczonym indykiem i czerwoną papryką
SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB
- 350g Barilla Farfalle
- 100g Barilla Pesto Genovese
- 200g papryki czerwonej
- 200g piersi indyka
- 100g kukurydzy z puszki
- 100g selera
- 40g oliwy z oliwek extra virgin
PRZYGOTOWANIE:
- Zagotuj dużą ilość wody w sporym garnku. Gdy zacznie wrzeć, dodaj sól (około 7 g na litr) i gotuj makaron zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu.
- W czasie gdy makaron się gotuje – upiecz pierś indyka, gdy ostygnie pokrój w cienkie paski.
- Paprykę pokrój w kostkę, a seler w bardzo cienkie plasterki.
- Ostrożnie odsącz makaron, skrop go odrobiną oliwy z oliwek i pozwól, by ostygł w temperaturze pokojowej. Gdy makaron zupełnie ostygnie, przemieszaj go z Pesto Barilla Genovese, pokrojoną w kostkę papryką, paskami pieczonego indyka, kukurydzą i selerem.
- Na koniec porządnie wymieszaj. Podawaj w temperaturze pokojowej.
Smacznego!