Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Sałatka makaronowa z Farfalle, Pesto Genovese, pieczonym indykiem i czerwoną papryką

Sałatka makaronowa
z Farfalle, Pesto Genovese, pieczonym indykiem i czerwoną papryką

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Farfalle
  • 100g Barilla Pesto Genovese
  • 200g papryki czerwonej
  • 200g piersi indyka
  • 100g kukurydzy z puszki
  • 100g selera
  • 40g oliwy z oliwek extra virgin

PRZYGOTOWANIE:

  1. Zagotuj dużą ilość wody w sporym garnku. Gdy zacznie wrzeć, dodaj sól (około 7 g na litr) i gotuj makaron zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu.
  2. W czasie gdy makaron się gotuje – upiecz pierś indyka, gdy ostygnie pokrój w cienkie paski.
  3. Paprykę pokrój w kostkę, a seler w bardzo cienkie plasterki.
  4. Ostrożnie odsącz makaron, skrop go odrobiną oliwy z oliwek i pozwól, by ostygł w temperaturze pokojowej. Gdy makaron zupełnie ostygnie, przemieszaj go z Pesto Barilla Genovese, pokrojoną w kostkę papryką, paskami pieczonego indyka, kukurydzą i selerem.
  5. Na koniec porządnie wymieszaj. Podawaj w temperaturze pokojowej.
Smacznego!
Wróć