Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Penne Rigate z Pesto Pomodori Secchi, grillowanym bakłażanem i serem

Penne Rigate
z Pesto Pomodori Secchi, grillowanym bakłażanem i serem

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 400g Barilla Penne Rigate
  • 165g Pesto Barilla Pomodori Secchi
  • 100g sera (np. caciocavallo, gruyere, cheddar)
  • 200g bakłażana
  • Oliwa z oliwek extra virgin
  • Liście bazylii

PRZYGOTOWANIE:

  1. Zagotuj dużą ilość wody w sporym garnku. Gdy zacznie wrzeć, dodaj sól (około 7 g na litr) i gotuj makaron zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu.
  2. Ostrożnie odsącz makaron, skrop go odrobiną oliwy z oliwek i pozwól, by ostygł w pokojowej temperaturze.
  3. Pokrój bakłażana w kostkę, posyp solą i włóż do durszlaka. Odstaw na około 15-30 minut. Oberżyna wypuści trochę soków, które przeważnie są gorzkie.
  4. Wysusz i zgrilluj bakłażana, a następnie odstaw na bok.
  5. Gdy makaron ostygnie, przemieszaj go z Barilla Pesto Pomodori Secchi, a następnie dodaj pokrojony w kostkę ser i grillowanego bakłażana.
  6. Podawaj przyozdobione liśćmi bazylii.
Smacznego!
Wróć