Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Penne Rigate z Pesto Genovese i świeżym łososiem

Penne Rigate
z Pesto Genovese i świeżym łososiem

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Penne Rigate
  • 180g Pesto Barilla Genovese
  • 200g świeżego łososia
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • Świeży koperek

PRZYGOTOWANIE:

  1. W dużym garnku zagotuj sporą ilość wody. Gdy zacznie wrzeć – dodaj sól (około 7 g na litr). Gotuj makaron zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu.
  2. W międzyczasie, pokrój łososia w kostkę wielkości mniej więcej 2 cm. Na nieprzywierającej patelni podgrzej oliwę i delikatnie usmaż pokrojonego w kostkę łososia.
  3. Odsącz makaron zachowując około 3 łyżki wody. Dorzuć Barilla Penne Rigate na patelnię z łososiem i delikatnie zamieszaj.
  4. Na koniec zdejmij patelnię z ognia, dodaj Pesto Barilla Genovese razem z zachowaną wodą - dla łatwiejszego wymieszania makaronu i sosu.
  5. Podawaj ze świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Wróć