Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Lasagne z sosem Basilico i chrupiącymi warzywami

Lasagne
z sosem Basilico i chrupiącymi warzywami

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 10 płatów makaronu Barilla Lasagne
  • 200g sosu Barilla Basilico
  • 100g cukinii
  • 100g brokułów
  • 100g papryki
  • 60g parmezanu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • Sól i pieprz
Do sosu beszamel
  • 900 ml mleka
  • 40 g masła
  • 40 g mąki
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • Sól

PRZYGOTOWANIE:

  1. Pokrój cukinię, brokuły i paprykę na malutkie kawałki. Na patelnię o nieprzywierającej powierzchni dodaj łyżkę oliwy z oliwek extra virgin i usmaż warzywa, pilnując by pozostały chrupiące. Ciągle mieszając, dodaj sos Barilla Basilico i gdy całość zacznie wrzeć, zdejmij patelnię z ognia.
  2. Podgrzej masło w garnku. Gdy się rozpuści, dodaj mąkę i zacznij mieszać. Następnie gotuj przez parę minut na bardzo małym ogniu, by uzyskać jednolity brązowawy krem.
  3. W osobnym naczyniu podgrzej mleko doprawione odrobiną soli i szczyptą startej gałki muszkatołowej. Podgrzane mleko dodaj następnie do mieszanki mąki i masła. Delikatnie mieszając doprowadź całość do wrzenia. Zdejmij naczynie z ognia.
Smacznego!
Wróć