Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Bezglutenowe Spaghetti z tuńczykiem, cukinią i sosem Napoletana

Bezglutenowe Spaghetti
z tuńczykiem, cukinią i sosem Napoletana

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Gluten Free Spaghetti
  • 400g Sos Barilla Napoletana
  • 200g tuńczyka w puszce, w oliwie z oliwek
  • 40g anchois
  • 150g cukinii
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek extra virgin
  • Świeże oregano
  • Sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Umyj i odsącz cukinię, a następnie pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy i dodaj obrany ząbek czosnku.
  2. Podsmaż cukinię, a gdy stanie się miękka, dodaj anchois i sos Barilla Napoletana. Gdy sos zacznie wrzeć, zdejmij go z ognia. Dodaj tuńczyka, odrobinę świeżego oregano, usuń ząbek czosnku i całość odstaw na bok.
  3. Zagotuj dużą ilość wody w sporym garnku. Gdy zacznie wrzeć, dodaj sól (około 7 g na litr) i gotuj makaron zgodnie z zaleceniami podanymi na opakowaniu.
  4. Odsącz makaron i wymieszaj z sosem gotując całość na wolnym ogniu. Dodaj kilka łyżek wody z gotowania i mieszaj aż woda się wchłonie.
  5. Podawaj posypane świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Smacznego!
Wróć