Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Bezglutenowe Penne Rigate ze szparagami i serem pecorino

Bezglutenowe Penne Rigate
ze szparagami i serem pecorino

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Gluten Free Penne Rigate
  • 200g pomidorów
  • 200g główek szparagów
  • 100g tartego sera pecorino
  • 40g cebuli
  • 30g oliwy z oliwek extra virgin
  • Sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na początek poszatkuj cebulę. Szparagi przekrój wzdłuż na pół. Ustaw dużą patelnię na średnim ogniu i podgrzej na niej oliwę z oliwek. Dodaj cebulę i główki szparagów, a następnie delikatnie je podsmaż.
  2. Pokrój pomidory wzdłuż, w łódeczki. Następnie zmiażdż je widelcem i dodaj do smażonej mieszanki. Całość dopraw solą i gotuj przez 10 minut.
  3. Ugotuj makaron w dużym garnku osolonej i wrzącej wody. Jednocześnie, rozpuść w misce ser pecorino z odrobiną wody pochodzącej z gotowania makaronu i dosyp szczyptę świeżo mielonego pieprzu. Porządnie wymieszaj by uzyskać jednolity sos.
  4. Odsącz makaron i dokładnie przemieszaj go z warzywami z patelni. Kiedy całość zdejmiesz z ognia, dodaj sos z sera pecorino i gotowe.
Smacznego!
Wróć