Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
Bavette z Pesto Genovese, krewetkami i fasolką szparagową

Bavette
z Pesto Genovese, krewetkami i fasolką szparagową

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB

  • 350g Barilla Bavette
  • 180g Barilla Pesto Genovese
  • 16 oczyszczonych i obranych krewetek
  • 150g grubo posiekanej fasolki szparagowej
  • 1 szalotka
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin
  • Sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. W dużym garnku zagotuj sporą ilość wody. Gdy zacznie wrzeć – dodaj sól (około 7 g na litr). Gotuj makaron zgodnie z instrukcją umieszczoną na opakowaniu.
  2. Na dużą patelnię wylej odrobinę oliwy i wrzuć poszatkowaną szalotkę. Gdy się zezłoci i stanie się miękka, dodaj krewetki oraz sól i pieprz do smaku. Podgrzewaj na lekkim ogniu przez kilka minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia.
  3. Około 4-5 minut przed odsączaniem makaronu – dodaj do gotującej się wody fasolkę szparagową, żeby mogły dojść jednocześnie.
  4. Odsącz makaron i fasolkę, zostawiając odrobinę wody po gotowaniu. Wstaw z powrotem patelnię z krewetkami na ogień, dodaj makaron wraz z odrobiną pozostawionej wody i delikatnie smaż.
  5. Gdy nadmiar płynu wyparuje, zdejmij całość z ognia i dodaj Barilla Pesto Genovese. Porządnie zamieszaj – tak, by cały makaron pokrył się sosem. Podaj natychmiast, polane odrobiną oliwy z oliwek.
Smacznego!
Wróć