STRONA KORZYSTA Z PLIKÓW COOKIE W CELU PRAWIDŁOWEJ I EFEKTYWNEJ REALIZACJI USŁUG. MOŻESZ OKREŚLIĆ WARUNKI PRZECHOWYWANIA LUB DOSTĘPU DO COOKIE W TWOJEJ PRZEGLĄDARCE LUB KONFIGURACJI USŁUGI ZGODNIE Z ZASADAMI KORZYSTANIA Z PLIKÓW COOKIE W NASZEJ POLITYCE PRYWATNOŚCI, GDZIE SPRAWDZISZ TAKŻE ZASADY PRZETWARZANIA PRZEZ NAS TWOICH DANYCH OSOBOWYCH.

Wczytywanie...
Kategorie

Przepis na śledzia pod pierzynką

Sylwia Małachowska
Utworzono: 2015.12.18
Doceń i poleć nas
0
0

Przepis na śledzia pod pierzynką

Śledź pod pierzynką

Składniki:

- 3 filety śledzia z zalewy

- marchew

- burak

- mała cebula

- duży ziemniak

- 2 jajka

- majonez

- olej rzepakowy

- sól i pieprz

Przygotowanie:

Śledzia kroimy na małe kawałki. Marchew, ziemniak i burak powinny być ugotowane do miękkości. Jajko na twardo.

W salaterce układamy warstwę pokrojonego śledzia i pokrojonej drobno cebuli i skrapiamy go olejem. Smarujemy cienką warstwą majonezu. Następnie kolejno układamy warstwami:

- startą na tarce o największych oczkach marchew

- starte na tarce o największych oczkach białka jajek.

- majonez

- starty ziemniak

- majonez

- starty na tarce o największych oczkach burak

- starte na tarce o najmniejszych oczkach żółtko jajek.

Co drugą warstwę delikatnie solimy i pieprzymy do smaku.