Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader

Przepis na lukier do pierniczków

Sylwia Małachowska
Doceń i poleć nas
0
0

Przepis na lukier do pierniczków

Składniki:

- 2 białka

- około 3 szklanki cukru pudru

- 2 krople ulubionego aromatu, np. migdałowego

Przygotowanie

Jajka myjemy a następnie na chwilę zanurzamy w gorącej wodzie. Rozbijamy, delikatnie oddzielając białka od żółtek.

W miseczce mikserem ubijamy białka z aromatem, stopniowo, partiami dodając cukier puder. Trwa to kilka minut, do momentu, aż lukier zrobi się odpowiednio gęsty – nie może spływać z gotowych wypieków.

Lukier przekładamy do szprycy i dekorujemy nasze pierniczki.