Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wyprzedaż
Wczytywanie...
Kategorie

Przepis na lukier do pierniczków

Sylwia Małachowska
Utworzono: 2015.11.23
Doceń i poleć nas
0
0

Przepis na lukier do pierniczków

Składniki:

- 2 białka

- około 3 szklanki cukru pudru

- 2 krople ulubionego aromatu, np. migdałowego

Przygotowanie

Jajka myjemy a następnie na chwilę zanurzamy w gorącej wodzie. Rozbijamy, delikatnie oddzielając białka od żółtek.

W miseczce mikserem ubijamy białka z aromatem, stopniowo, partiami dodając cukier puder. Trwa to kilka minut, do momentu, aż lukier zrobi się odpowiednio gęsty – nie może spływać z gotowych wypieków.

Lukier przekładamy do szprycy i dekorujemy nasze pierniczki.