- bdsklep.pl
- Spożywcze
- Przyprawy
- Jednorodne
- PRYMAT 8g Majeranek otarty
- Opis
- Opinie4
- Poleć znajomemu
- Masz pytania?
Opis
• niezastąpiony w kuchni polskiej
• do mięs i warzyw
• delikatny
• praktyczne opakowanie
Majeranek jest przyprawą chętnie używaną w tradycyjnej polskiej kuchni. Idealnie podkreśla smak i aromat tłustych mięs, potraw z warzyw strączkowych, zawiesistych zup oraz kapusty. Stanowi niezastąpiony dodatek do flaków, żurku, kołdunów, pieczonej kaczki, gęsi oraz wszelkich kiełbas. Zazwyczaj jest dodawany na końcu gotowania dla zachowania pełni jego delikatnego smaku. Prymat zadbał o komfort swoich klientów i przygotował wygodne opakowanie. Dzięki temu majeranek dłużej zachowuje swoją świeżość. Produkt jest dostępny w naszym sklepie w atrakcyjnej cenie.
Opis produktu
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przypraw
Marka standaryzowana
Marka - Prymat
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Majeranek suszony
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wątróbka z indyka z jabłkami
4 porcje, 30 min
Składniki:
- 600 g wątróbki z indyka,
- 500 ml mleka,
- 1 łyżka Musztardy delikatesowej Prymat,
- 4 łyżki mąki pszennej,
- 4 winne jabłka,
- sok z 1 cytryny,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
- 50 ml winiaku,
- 3 łyżki masła,
- 1/4 szklanki oleju słonecznikowego,
- 4 gałązki rozmarynu,
- 1 łyżeczka Majeranku suszonego Prymat,
- 1 łyżeczka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat.
Sposób przygotowania:
Umytą i oczyszczoną wątróbkę włożyć do mleka, odstawić na 6-8 godzin, a następnie osuszyć. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, skropić sokiem z cytryny, pokroić w cząstki. Podsmażyć na maśle, dodając winiak, miód i roztłuczony w moździerzu kolorowy pieprz. Pod koniec doprawić majerankiem. Wątróbkę delikatnie posmarować musztardą delikatesową i oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć na aromatycznych jabłkach, skropić powstałym podczas smażenia jabłek sosem oraz udekorować gałązkami rozmarynu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Przepisy
Opakowanie
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 8
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 170
Wymagana szerokość na półce - 132
Wymagana głębokość na półce - 8
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Rozmiar opakowania
8
Waga
Waga brutto - 13
Jednostka (tekst opisowy)
g
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość - 170
Szerokość - 132
Głębokość - 8
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05901135014892
Obsługa klienta
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Telefon/Fax kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Główny język opisu - polski
Język danych - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Majeranek
Wariant - suszony
Opinie4
karolka
macie super ceny. nieraz lepsze niz w sklepach stacjonarnych
gabi
Powinna być w każdym domu. Niezastąpiona do przyprawienia mięs i zup.
Maria
Nadaje flaczkom wyjątkowy smak i aromat. Dobra cena.

Wczytywanie...
Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...
enp.offer.ask_question
enp.offer.ask_offer: PRYMAT 8g Majeranek otarty
michal
uwielbism plywajacy majeranek w zupie.. widok, smak i zapach z dziecinstwa na wsi