STRONA KORZYSTA Z PLIKÓW COOKIE W CELU PRAWIDŁOWEJ I EFEKTYWNEJ REALIZACJI USŁUG. MOŻESZ OKREŚLIĆ WARUNKI PRZECHOWYWANIA LUB DOSTĘPU DO COOKIE W TWOJEJ PRZEGLĄDARCE LUB KONFIGURACJI USŁUGI ZGODNIE Z ZASADAMI KORZYSTANIA Z PLIKÓW COOKIE W NASZEJ POLITYCE PRYWATNOŚCI, GDZIE SPRAWDZISZ TAKŻE ZASADY PRZETWARZANIA PRZEZ NAS TWOICH DANYCH OSOBOWYCH.

Wczytywanie...
Kategorie
PLN1.89

PRYMAT 50g Sól peklowa drobnoziarnista

1.89 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
  • Opis
  • Opinie0
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

PRYMAT 50g Sól peklowa drobnoziarnista

idealna do konserwowania
soczyste mięso
doskonała do marynat
niezastąpiona w kuchni

Produkt marki Prymat to kompozycja soli oraz substancji konserwującej. Jest niezastąpiona podczas peklowania i wędzenia mięsa. Doskonale współgra z dziczyzną i wieprzowiną. Możesz ją również z powodzeniem wykorzystać do przyrządzenia marynaty. Sól peklowa wyciąga z mięsa wodę nadając mu soczystość oraz idealny różowy kolor, a także pozwala dłużej zachować świeżość. Jest to jeden z najstarszych sposobów konserwowania mięsa. Produkt dostępny w naszym sklepie nie powinien być wykorzystywany do bezpośredniego przyprawiania potraw.

Składniki

Składniki

sól

azotyn sodu E 250

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

wyjątkowo kruche i soczyste mięso

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Sposób przygotowania:

Peklowane mięso:
2,5 kg, 10 dni

50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki.

Peklowana kiełbasa:
1 kg, 24 godz.

Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Przechowywanie
Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 50

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 147

Wymagana szerokość na półce - 109

Wymagana głębokość na półce - 9

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Rozmiar opakowania

50

Waga

Waga brutto - 53

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 147

Szerokość - 109

Głębokość - 9

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon/Fax kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Sól peklowa

Wariant - drobnoziarnista

Opinie0

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: PRYMAT 50g Sól peklowa drobnoziarnista