Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
  • PROMOCJA! Darmowa dostawa już od 300 zł
    szczegóły
    Kupujesz na firmę? Skontaktuj się z nami
    szczegóły
Kategorie
PLN 1.29 In stock

PRYMAT 20g Pieprz Czarny Mielony

1.29 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
  • Opis
  • Opinie1
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

PRYMAT 20g Pieprz Czarny Mielony

powszechnie używany
szeroki wachlarz zastosowań
dodaje smaku potrawom


Pieprz czarny wraz z solą stanowi duet przypraw, po które kucharze sięgają najczęściej i najchętniej. Dlatego warto dodać tę przyprawę do różnego rodzaju tłustych mięs. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do pasztetów, wędlin, serów, potraw z warzyw i ryb. Niektórzy kucharze posypują szczyptą pieprzu lody truskawkowe dla wzbogacenia ich smaku. Tania przyprawa wykorzystywana w różnych kuchniach świata.

Opis produktu

Marka

Prymat

Cechy

pełne aromatu zioła i przyprawy

Marka standaryzowana

Marka - Prymat

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Pieprz czarny mielony

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Może zawierać

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Jaja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Gorczyca - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Sezam - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Bułeczki ze szparagami i karczochami
4 porcje, 45 min

Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
- 1 pęczek zielonych szparagów,
- 4 łyżki czarnych oliwek,
- 300 g marynowanych w oliwie karczochów,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 jajka,
- 1/2 szklanki gęstej śmietany,
- 1 szklanka startego sera np. gouda,
- 2 łyżki Oregano suszonego Prymat,
- szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat,
- do smaku: cukier, Sól morska, Pieprz czarny Prymat.

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić, wykroić kwadraty i rozłożyć na posmarowanej oliwą blasze. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać dolne części łodyg. Ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru. Jajka połączyć ze śmietaną do uzyskania jedwabistej konsystencji. Następnie dodać drobno pokrojone oliwki, karczochy oraz oregano. Ugotowane szparagi pokroić na mniejsze kawałki i wraz ze startym serem dodać do masy jajeczno-śmietanowej. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tak przygotowaną masę wykładać na wycięte kawałki ciasta, podwijając boki, aby masa nie spłynęła. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200°C do czasu zrumienienia bułeczek.

Tysiące smaków znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 20

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 150

Wymagana szerokość na półce - 110

Wymagana głębokość na półce - 7

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Rozmiar opakowania

20

Waga

Waga brutto - 24

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 150

Szerokość - 110

Głębokość - 7

Opakowanie logistyczne

GTIN - 05901135012386

Obsługa klienta

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl

Telefon/Fax kontaktowy

+48324733833

Adres internetowy

www.prymatgroup.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Pieprz czarny

Wariant - mielony

Opinie1

Opinia o produkcie:
PRYMAT 20g Pieprz Czarny Mielony
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 1
Oceń produkt

Barbara

aromatyczny, ostry

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: PRYMAT 20g Pieprz Czarny Mielony