Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader

Pierogi z kapustą i grzybami

Sylwia Małachowska
Doceń i poleć nas
0
0

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki:

- 3 szklanki mąki pszennej

- jajko

- 2 średniej wielkości cebule

- 60 g. suszonych grzybów

- 500 g. kiszonej kapusty

- 2 łyżki oleju rzepakowego

- sól i pieprz

Przygotowanie:

Mąkę wysypujemy na stolnicę. Dodajemy odrobinę soli i ciepłej wody oraz jajko. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na pół godziny. Grzyby płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy ciepłą wodą. Moczymy przez około godzinę. Następnie osączamy (wodę zachowujemy). Mielimy je razem z kapustą, używając np. maszynki do mielenia mięsa. Do takiego farszu dodajemy drobno posiekaną i podsmażoną na oleju cebulę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz przekładamy do garnuszka i zalewamy niewielką ilością wody pozostałej z gotowania grzybów. Dusimy przez 20 minut.

Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy krążki. Na każdy nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie brzegi. Pierogi wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy 2 minuty od moementu wypłynięcia na wierzch.