Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
  • PROMOCJA! Darmowa dostawa już od 300 zł
    szczegóły
    Kupujesz na firmę? Skontaktuj się z nami
    szczegóły
Kategorie
PLN 4.99

ORICO 160g Gulasz Sojowy

4.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
  • Opis
  • Opinie2
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

ORICO 160g Gulasz Sojowy

doskonały zamiennik mięsa
prosty w przygotowaniu
160g

Gulasz sojowy Orico jest doskonałym zamiennikiem gulaszu mięsnego. Idealnie skomponowana gama przypraw nadaje gulaszowi niezwykły smak i aromat. Produkt nie zawiera glutaminianu sodu.
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wsyp do garnka. Wlej 3 i 1 szklanki zimnej wody. Dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 min.
Gdy kostka namięknie, gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut, często mieszając. Pod koniec gotowania dodaj 1 łyżkę oleju.
W zależności od upodobań smakowych możesz dodać 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, by otrzymać gulasz pikantny, lub 4-6 łyżek słodkiej śmietany, by otrzymać gulasz łagodny.

Składniki

Składniki

kostka sojowa 55%

mąka żytnia

warzywa suszone (pomidor, seler, marchew, cebula, czosnek, papryka zielona, pasternak, pietruszka nać)

sól

ekstrakt drożdżowy

przyprawy (curry, pieprz czarny, lubczyk, gałka muszkatołowa, kolendra, liść laurowy)

Wartości odżywcze
na 100 g suchego produktuna porcję 40 g
Wartość energetyczna 1389 kJ/556 kJ/
329 kcal132 kcal
Białko 31 g12,4 g
Węglowodany 39 g15,6 g
Tłuszcz 2 g0,8 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100gna porcję 40 g
Wartość energetyczna (kJ)1389556
Wartość energetyczna (kcal)329132
Białko (g)3112.4
Węglowodany (g)3915.6
Tłuszcz (g)20.8

Opis produktu

Marka

Orico

Cechy

pełnia smaku bez glutaminianu

Dobra i Polska firma

Marka standaryzowana

Marka - Orico

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Gulasz sojowy

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Seler - Zawiera

Soja / nasiona soi - Zawiera

Dodatki

MSG (glutaminian) - Nie zawiera

Informacje dla alergików: pozostały tekst

Może zawierać śladowe ilości jaja oraz glutenu.

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania wsyp do garnka. Wlej 3 i ½ szklanki zimnej wody. Dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 min.
Gdy kostka namięknie, gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut, często mieszając. Pod koniec gotowania dodaj 1 łyżkę oleju.
W zależności od upodobań smakowych możesz dodać 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, by otrzymać gulasz pikantny, lub 4-6 łyżek słodkiej śmietany, by otrzymać gulasz łagodny.

Przechowywać w suchym miejscu.

Cukinie faszerowane gulaszem Orico

Składniki:
Dwie duże cukinie
Opakowanie gulaszu sojowego Orico
Puszka pomidorów pelati
2 ząbki czosnku
Olej do smażenia
Oregano, sól, pieprz

Przygotowanie:
Cukinie umyć i przekroić wzdłuż na dwie równe części. Wydrążyć z miąższu. Miąższ pokroić w kostkę i dodać do przyrządzonego gulaszu wg przepisu na opakowaniu, dodać też pomidory pelati i przyprawy. Farsz chwilę dusić na rozgrzanym oleju. Napełnić połówki cukinii przygotowanym farszem i wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika. Zapiekać około 20 min w temp. 180°C. Można posypać tartym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

Kociołek Orico

Składniki:
Liście młodej, białej i czerwonej kapusty
2 opakowania gulaszu sojowego Orico
1 pietruszka, 1 marchewka, seler naciowy - 5 łodyg, por - biała część łodygi
Świeży, siekany imbir (korzeń ok. 15 cm), szczypta pieprzu cayenne, 2 łyżeczki słodkiej papryki
Sos sojowy, olej ryżowy, 1 łyżka octu ryżowego, szklanka bulionu warzywnego

Przygotowanie:
Gulasz przyrządzić wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem sosu sojowego i imbiru. Wszystkie warzywa, poza liśćmi kapusty, obrać i pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na dużych oczkach na tarce, pora pokroić w cienkie plastry. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem ryżowym, doprawionym delikatnie sosem sojowym i octem ryżowym. Układać warstwami - liście kapusty czerwonej, siekane warzywa, liście kapusty białej, gulasz i ponownie wszystkie warstwy po kolei aż do wyczerpania. Ostatnią warstwą powinny być liście kapusty. Tak przygotowany kociołek wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 °C, zapiekać ok. 30 min. Podawać na gorąco z tajskim, jaśminowym ryżem, posypanym siekanym szczypiorkiem lub dymką.

Przechowywanie
Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 160

Informacje o recyklingu

Opakowanie - Nadające się do recyklingu

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 170

Wymagana szerokość na półce - 127

Wymagana głębokość na półce - 38

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Rozmiar opakowania

160

Waga

Waga brutto - 197

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 170

Szerokość - 127

Głębokość - 38

Obsługa klienta

Adres producenta

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa

Adres zwrotny

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
serwis_konsumenta@bakalland.pl
Infolinia: 801 801 125
www.mojeorico.pl

Telefon/Fax kontaktowy

Infolinia: 801 801 125

Email kontaktowy

serwis_konsumenta@bakalland.pl

Adres internetowy

www.mojeorico.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski

Opinie2

Opinia o produkcie:
ORICO 160g Gulasz Sojowy
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 2
Oceń produkt

Aneta

Coś dla wegetarian. Oczywiście soja sama w sobie raczej smaczna nie jest, ale stanowi super bazę do różnych dań. Polecam.

wegetarianka

Gulasz będzie smaczny, pod warunkiem ze go dobrze doprawimy (ja daję dużo papryki i ziół). Jednego nie rozumiem w opisie tego produktu: „Soja zawiera białka zarówno roślinne, jak i zwierzęce” .D Jakim cudem? .)

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: ORICO 160g Gulasz Sojowy