Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
  • PROMOCJA! Darmowa dostawa już od 300 zł
    szczegóły
    Kupujesz na firmę? Skontaktuj się z nami
    szczegóły
Kategorie
PLN 3.59 In stock

MELVIT 1kg Mąka pszenna razowa Typ 1850 do wypieku chleba

3.59 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
  • Opis
  • Opinie1
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

MELVIT 1kg Mąka pszenna razowa Typ 1850 do wypieku chleba

mąka typu graham
składnik wielu wypieków
niski stopień przemiału

Mąka pszenna razowa Melvit stosowana jest przede wszystkim do wypieku pieczywa typu graham, ale coraz częściej wykorzystywana jest przy produkcji naleśników, pierogów, makaronu.

Składniki

Składniki

mąka pszenna razowa

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna1404 kJ/ 332 kcal
Tłuszcz2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry0,5 g
Błonnik 7,6 g
Białko 11 g
Sól <0,01 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)14040
Wartość energetyczna (kcal)3320
Tłuszcz (g)2.30
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.30
Węglowodany (g)630
w tym cukry (g)0.50
Błonnik (g)7.60
Białko (g)110
Sól (g)0.010

Opis produktu

Marka

Melvit

Marka standaryzowana

Marka - Melvit

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pszenna razowa

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotujesz w Thermomixie

Chleb żytni razowy

Składniki: 450 ml wody, 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 40 g drożdży, 2 łyżeczki soli, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania: Do Thermomixa wlać 450 ml wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2 min/37°C/obroty 2. Dodać 450 g mąki pszennej razowej Melvit, 220 g mąki żytniej Melvit, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 37 x 12 x 7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 165

Wymagana szerokość na półce - 106

Wymagana głębokość na półce - 76

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka papierowa

Rozmiar opakowania

1

Waga

Waga brutto - 1005

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 165

Szerokość - 106

Głębokość - 76

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Kraj pochodzenia: Polska.

Obsługa klienta

Adres producenta

MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki

Adres zwrotny

MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 51
fax /+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl

Telefon/Fax kontaktowy

+48297609851

Numer fax

+48297609841

Email kontaktowy

handel@melvit.com.pl

Adres internetowy

www.melvit.com.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • angielski
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mąka pszenna razowa do wypieku domowego chleba

Opinie1

Opinia o produkcie:
MELVIT 1kg Mąka pszenna razowa Typ 1850 do wypieku chleba
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 1
Oceń produkt

ja

bardzo dobry produkt

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: MELVIT 1kg Mąka pszenna razowa Typ 1850 do wypieku chleba