Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
  • PROMOCJA! Darmowa dostawa już od 300 zł
    szczegóły
    Kupujesz na firmę? Skontaktuj się z nami
    szczegóły
Kategorie
PLN 2.29

LUBELLA 250g Makaron Zacierka Domowa jajeczna

2.29 zł
Dostępny w ciągu 2-3 dni Dostępny w ciągu 2-3 dni
  • Opis
  • Opinie0
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

LUBELLA 250g Makaron Zacierka Domowa jajeczna

nie skleja się
smaczny
250g

Makaron Zacierka to produkt stworzony według tradycyjnej receptury. Stanowi doskonały dodatek do tradycyjnego polskiego rosołu czy też zupy pomidorowej, czyniąc potrawy smaczne i apetycznie wyglądające. Nie skleja się oraz nie rozpada podczas gotowania.

Składniki

Składniki

mąka makaronowa pszenna

masa jajowa pasteryzowana 9,9%

Wartości odżywcze
w 100 g ugotowanego produktu
Wartość energetyczna689 kJ / 163 kcal
Tłuszcz1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g
Węglowodany 31 g
- w tym cukry 0,9 g
Błonnik 1,9 g
Białko 6,0 g
Sól 0,02 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)6890
Wartość energetyczna (kcal)1630
Tłuszcz (g)1.20
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.40
Węglowodany (g)310
w tym cukry (g)0.90
Błonnik (g)1.90
Białko (g)60
Sól (g)0.020

Opis produktu

Marka

Lubella

Cechy

ulepszona receptura

czas gotowania: 8 minut

Marka standaryzowana

Marka - Lubella

Podmarka

Podmarka - Jajeczna

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Makaron jajeczny. Zacierka.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Jaja - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Instrukcje dotyczące przygotowania

Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia: Jak ugotować makaron?
Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję makaronu Lubella Jajeczna. Gotuj około 8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron przelej zimną wodą i odcedź.

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Aromatyczna grzybowa

Potrzebujesz:
Makaron Lubella Jajeczna Zacierka 250 g
Pieczarki 200 g
Podgrzybek suszony 100 g
Marchew 150 g
Cebula 2 szt.
Por 1 szt.
Masło 50 g
Rozmaryn 2 gałązki
Sól i pieprz do smaku
Bulion warzywny 1,5 litra
lub koncentrat bulionu 1 butelka

1. Na pierwszy ogień...
Pieczarki oczyść, pokrój w półksiężyce i podsmaż na maśle, aż się zarumienią. Obierz marchew i pokrój w kostkę. Pora pokrój w krążki, a cebulę posiekaj.
2. W międzyczasie...
Przygotuj bulion. Dodaj podsmażone pieczarki i podgrzybki oraz wszystkie warzywa. Zupę gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem.
3. To już prawie meta!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rozłóż na talerze, zalej zupą. Grzybową podawaj posypaną siekanym rozmarynem.
Poszło Ci świetnie! Brawo!

Zainspiruj się! - www.uwielbiam.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 250

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 174

Wymagana szerokość na półce - 141

Wymagana głębokość na półce - 35

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Rozmiar opakowania

250

Waga

Waga brutto - 262

Jednostka (tekst opisowy)

g

Średnia miara
  • Średnia miara (e)
Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 174

Szerokość - 141

Głębokość - 35

Obsługa klienta

Adres producenta

Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres zwrotny

Lubella Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
www.lubella.pl

Adres internetowy

www.lubella.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Makaron

Wariant - Zacierka

Opinie0

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: LUBELLA 250g Makaron Zacierka Domowa jajeczna