Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
PLN4.79

LUBELLA 1kg Pełne ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba

4.79 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
  • Opis
  • Opinie0
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

LUBELLA 1kg Pełne ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba

doskonała do domowego chleba
wyborna do innych wypieków
najlepsza jakość
bez sztucznych dodatków

LUBELLA Pełne Ziarno Mąka pełnoziarnista 3 zboża do chleba to najlepszej jakości mąka nie tylko do wypieku chleba, ale też do ciast i wielu innych potraw. Mąka ta powstała na bazie naturalnych składników pochodzących z najlepszej jakości zbóż: pszenicy, żyta i orkiszu.

Składniki

Składniki

mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa

Wartości odżywcze
w 100 g produktu
Wartość energetyczna 1542 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 67 g
w tym cukry 4 g
Błonnik 10 g
Białko 14 g
Sól 0,03 g
Fosfor 340 mg (49%)*
Magnez 100 mg (27%)*
Żelazo 3,46 mg (25%)*
* % referencyjnej wartości spożycia
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)15420
Wartość energetyczna (kcal)3650
Tłuszcz (g)2.30
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.50
Węglowodany (g)670
w tym cukry (g)40
Błonnik (g)100
Białko (g)140
Sól (g)0.030
Fosfor (mg)3400
Żelazo (mg)3.460
Magnez (mg)1000

Opis produktu

Marka

Lubella

Cechy

źródło błonnika i minerałów z pełnego ziarna

do samodzielnego wykonania

do wypiekacza

Marka standaryzowana

Marka - Lubella

Podmarka

Podmarka - Pełne ziarno

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Żyto - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Domowy chleb
Sposób wykonania w domowym piekarniku
liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.)

Składniki:
- 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 2 czubate łyżeczki soli
- 5 dag świeżych drożdży
- 700 ml chłodnej wody

Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika).
Smacznego!

Domowy chleb
Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba
liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.)

Składniki:
- 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 14 g soli
- 12 dag świeżych drożdży
- 350 ml zimnej wody

Wykonanie:
Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program.
Sugerowane ustawienia:
program - chleb pełnoziarnisty
waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż.
Smacznego!

Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Informacje o recyklingu

Opakowanie - Nadające się do recyklingu

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 204

Wymagana szerokość na półce - 102

Wymagana głębokość na półce - 81

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Opakowanie wielokrotnie zamykane

Rozmiar opakowania

1

Waga

Waga brutto - 1005

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Średnia miara
  • Średnia miara (e)
Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 204

Szerokość - 102

Głębokość - 81

Obsługa klienta

Adres producenta

Lubella Sp. z o.o. S.K.A.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Adres zwrotny

Lubella Sp. z o.o. S.K.A.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski

Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba

Wariant - 3 zboża

Opinie0

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: LUBELLA 1kg Pełne ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba