Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
  • PROMOCJA! Darmowa dostawa już od 300 zł
    szczegóły
    Kupujesz na firmę? Skontaktuj się z nami
    szczegóły
Kategorie
PLN 8.29 In stock

DR OETKER 520g Ciasto sernik królewski

8.29 zł
Dostępny w ciągu 2-3 dni Dostępny w ciągu 2-3 dni
  • Opis
  • Opinie1
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

DR OETKER 520g Ciasto sernik królewski

popularny i lubiany przepis
kakaowe ciasto i masa sernikowa
tradycyjna receptura
błyskawiczny w przygotowaniu
nie zawiera konserwantów

Sernikowa masa w kakaowym cieście to deser godny królewskiego stołu! Doskonały, elegancki poczęstunek do kawy i herbaty. Tradycyjna receptura i najwyższej jakości składniki sprawiają, że smakuje jak domowy. Dzięki naszemu przepisowi przyrządzisz go nadzwyczaj łatwo i szybko.

Składniki

Składniki

Ciasto: mąka pszenna, cukier proszek do pieczenia (mąka pszenna, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, 1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza) aromaty (zawierają laktozę)

Masa: cukier, skrobia, aromat, sól

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty, margaryna) 100 g1 porcja = 92 g(%*)
Energia1284 kJ1182 kJ14%
Energia307 kcal283 kcal
Tłuszcz 16 g15 g21%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,9 g4,5 g23%
Węglowodany 29 g27 g10%
w tym Cukry 15 g14 g16%
Białko 10 g9,6 g19%
Sól 0,45 g0,41 g7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 92 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g1 porcja = 92 g
Wartość energetyczna (kJ)12841182
Wartość energetyczna (kcal)307283
Tłuszcz (g)1615
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)4.94.5
Węglowodany (g)2927
w tym cukry (g)1514
Białko (g)109.6
Sól (g)0.450.41
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Cechy

w środku: ciasto, masa sernikowa

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:

400 g mieszanki do wypieku ciasta

120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka ciasta w proszku Sernik królewski z czekoladą.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodaj
do ciasta:
- 80 g miękkiego masła lub margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g masła lub margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu

Nasze rady:
1. Na czekoladowym spodzie możesz ułożyć kawałki brzoskwiń z puszki, a następnie przykryć je masą serową.
2. Zamiast tarkować górną warstwę ciasta, możesz stworzyć z niego nieregularne łatki, skubiąc je po kawałku i układając na masie serowej, a następnie piekąc jak w przepisie.

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta kruchego
Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę i jajko. Zagnieć ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta wylep dno formy, formując brzeg o wysokości ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Rozpuść masło lub margarynę i ostudź. Piekarnik nastaw na 180°C bez termoobiegu. Oddziel żółtka od białek. Mieszankę do masy sernikowej zmiksuj z żółtkami, twarogiem i rozpuszczonym masłem lub margaryną do uzyskania jednolitej masy. Ubij pianę z białek i delikatnie wymieszaj z masą serową. Gotową masę równo rozłóż na cieście.
3. Przygotowanie górnej warstwy
Na warstwę serową zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (na tarce o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 70-80 min
Po upieczeniu ciasto pozostawić na ok. 5 min w uchylonym piekarniku.
Smacznego :)

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 520

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 213

Wymagana szerokość na półce - 145

Wymagana głębokość na półce - 47

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Rozmiar opakowania

520

Waga

Waga brutto - 566

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 213

Szerokość - 145

Głębokość - 47

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje: 16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji.

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Sernik Królewski

Wariant - z czekoladą

Opinie1

Opinia o produkcie:
DR OETKER 520g Ciasto sernik królewski
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 1
Oceń produkt

Dominik

niesamowicie proste a efekt zaskakująco smaczny. I to nawet ja zrobiłem, mimo że z reguły staram się nie zabierać za pieczenie ciast bo słabo mi to wychodzi

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: DR OETKER 520g Ciasto sernik królewski