Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
PLN9.39

DR OETKER 410g Ciasto Kopiec Kreta

9.39 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
  • Opis
  • Opinie2
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

DR OETKER 410g Ciasto Kopiec Kreta

oryginalne ciasto czekoladowe
proste i szybkie do przygotowania
bez konserwantów
w paczce ciasto, masa i płatki czekoladowe

Oryginalny kopiec kreta od DRA OEKTERA. Czekoladowe ciasto wypełnione puszystą masą, bananami i płatkami czekoladowymi to nasz ulubiony przepis! Nie zawiera konserwantów, więc ma prawdziwie domowy smak. Łatwe i szybkie w przyrządzeniu ciasto to świetny pomysł na słodką niespodziankę dla Twoich najbliższych.

Składniki

Składniki

cukier

mąka pszenna

14% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny))

skrobia pszenna

kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

żelatyna

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

skrobia modyfikowana

emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)

syrop glukozowy

mleko odtłuszczone w proszku

aromaty

sól

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g1 porcja = 81 g(%*)
Energia1268 kJ1027 kJ12%
Energia304 kcal246 kcal
Tłuszcz 20,2 g16,4 g23%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 9,8 g7,9 g40%
Węglowodany 26,0 g21,1 g8%
w tym Cukry 16,5 g13,4 g15%
Białko 4,3 g3,5 g7%
Sól 0,51 g0,41 g7%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g1 porcja = 81 g
Wartość energetyczna (kJ)12681027
Wartość energetyczna (kcal)304246
Tłuszcz (g)20.216.4
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)9.87.9
Węglowodany (g)2621.1
w tym cukry (g)16.513.4
Białko (g)4.33.5
Sól (g)0.510.41
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Cechy

w środku: ciasto, masa, płatki czekoladowe

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:

250 g mieszanki do wypieku ciasta

100 g mieszanki do sporządzenia masy

60 g płatków czekoladowych

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Kopiec Kreta w proszku.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami

Dodaj:
do ciasta:
- 100 g miękkiej margaryny
- 2 jaja
- 75 ml mleka (ok. 7 łyżek)
- 3 banany (lub inne owoce)
do masy:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek)
do nasączenia:
- 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie.
2. Pieczenie
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 35-45 min
Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta.
3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów
Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny).
4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta
Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki.

Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta
Smacznego :)

Zamień Kopiec Kreta w...
Borówkowy las
Wiśniowy sad
Cud malina!

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 410

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 212

Wymagana szerokość na półce - 139

Wymagana głębokość na półce - 49

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Rozmiar opakowania

410

Waga

Waga brutto - 462

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 212

Szerokość - 139

Głębokość - 49

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje: 16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Ciasto

Wariant - Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą

Opinie2

Opinia o produkcie:
DR OETKER 410g Ciasto Kopiec Kreta
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 2
Oceń produkt

Małgosia

Kopiec kreta to moje ulubione ciasto szczególne w lecie :) Moi domownicy zajadają się nim, aż im się uszy trzęsą :D . Najsmaczniejszy kopiec wychodzi właśnie z pudełka dr. Oetkera. Robię to ciasto regularnie i świetnie sprawdza się na zlotach rodzinnych oraz imprezach w ogrodzie. Polecam :)

Agnieszka

Świetna receptura, dość łatwo się robi

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: DR OETKER 410g Ciasto Kopiec Kreta