Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
PLN6.19

DR OETKER 400g Biszkopt

Niedostępny
  • Opis
  • Opinie1
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

DR OETKER 400g Biszkopt

gwarancja udanego wypieku
puszysty i lekki biszkopt
ciasto nie zapada się
prosty w przygotowaniu

Biszkopt nie należy do najłatwiejszych w przygotowaniu ciast, ale z naszym przepisem przygotujesz go szybko i niezawodnie. Puszyste i delikatne ciasto stanowi doskonałą bazę i podstawę do różnych deserów. Z DR OETKEREM pieczenie jest proste, przyjemne i zawsze udane!

Składniki

Składniki

cukier

mąka pszenna

skrobia pszenna

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)

maltodekstryna

mleko odtłuszczone w proszku

aromat

Wartości odżywcze
Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g1 porcja = 41 g g(%*)
Energia1170 kJ480 kJ6%
Energia277 kcal114 kcal
Tłuszcz 4,8 g2,0 g3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 1,6 g0,7 g4%
Węglowodany 51,2 g21,0 g8%
w tym Cukry 27,2 g11,2 g12%
Białko 7,0 g2,9 g6%
Sól 0,76 g0,31 g5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 41 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Obliczona wartość odżywcza
na 100g1 porcja = 41 g g
Wartość energetyczna (kJ)1170480
Wartość energetyczna (kcal)277114
Tłuszcz (g)4.82
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1.60.7
Węglowodany (g)51.221
w tym cukry (g)27.211.2
Białko (g)72.9
Sól (g)0.760.31
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Cechy

+ przepisy na ciasta

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Dodatki

konserwanty - Nie zawiera

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Zgodnie z prawem: bez konserwantów

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodaj:
do biszkoptu:
- 4 jaja
- 3 łyżki wody
do nasączenia:
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki cukru
- 0,5 szklanki wody
do przełożenia:
- Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia)

Przepis na Tort biszkoptowy
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie biszkoptu
Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Pieczenie
Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia:
- blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min
- blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min
3. Przełożenie
10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami.
Smacznego!

Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis.

Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm)
Dodaj:
4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru.
Sposób przygotowania:
1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C.
3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty.
4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem.
5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami.

Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm)
Dodaj:
4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki.
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania.
2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec.
3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta.
4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia.

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 400

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 189

Wymagana szerokość na półce - 148

Wymagana głębokość na półce - 56

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Rozmiar opakowania

400

Waga

Waga brutto - 409

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 189

Szerokość - 148

Głębokość - 56

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje: 16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Biszkopt

Opinie1

Opinia o produkcie:
DR OETKER 400g Biszkopt
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 1
Oceń produkt

Dorota

mi wyszło świetnie

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: DR OETKER 400g Biszkopt