Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
  • PROMOCJA! Darmowa dostawa już od 300 zł
    szczegóły
    Kupujesz na firmę? Skontaktuj się z nami
    szczegóły
Kategorie
PLN 6.09

DR OETKER 375g Ciasto Babka cytrynowa

6.09 zł
Dostępny w ciągu 2-3 dni Dostępny w ciągu 2-3 dni
  • Opis
  • Opinie2
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

DR OETKER 375g Ciasto Babka Cytrynowa

aromatyczna i puszysta babka
prosta i sprawdzona receptura
bez konserwantów
błyskawiczna w przygotowaniu

Pyszne ciasto o cytrynowym aromacie świetnie komponuje się z kawą i herbatą. Puszyste i lekkie, rozpływa się w ustach – nie można mu się oprzeć. Dzięki naszemu przepisowi przygotujesz je wyjątkowo łatwo i szybko. Receptura jest oparta na domowych przepisach i nie zawiera konserwantów.

Składniki

Składniki

mąka pszenna

cukier

skrobia pszenna

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

emulgatory (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)

syrop glukozowy

aromat

mleko odtłuszczone w proszku

sól

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100g1 porcja = 43 g (%*)
Energia1408 kJ605 kJ7%
Energia336 kcal145 kcal
Tłuszcz 14,6 g6,3 g9%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,3 g1,9 g10%
Węglowodany 45,0 g19,4 g7%
w tym Cukry 22,5 g9,7 g11%
Białko 5,6 g2,4 g5%
Sól 0,77 g0,33 g6%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Obliczona wartość odżywcza
na 100g1 porcja = 43 g
Wartość energetyczna (kJ)1408605
Wartość energetyczna (kcal)336145
Tłuszcz (g)14.66.3
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)4.31.9
Węglowodany (g)4519.4
w tym cukry (g)22.59.7
Białko (g)5.62.4
Sól (g)0.770.33
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Babka o smaku cytrynowym w proszku.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Mleko - Zawiera

Pszenica - Zawiera

Dodatki

Substancje konserwujące - Nie zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Dodaj:
- 2 jaja
- 100 g margaryny
- 100 ml mleka (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok 55-60 min
Uwaga: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj cukrem pudrem.

Babka Wielkanocna
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1. sposobu przygotowania. Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką foremki o śr. ok. 20 cm. Piecz jak w przepisie podstawowym.
Polewa
Utrzyj lukier z 1 łyżki soku z cytryny, 2 łyżek wody i 8 łyżek cukru pudru. Polej nim wystudzoną babkę. Wierzch posyp skórką startą z umytej i sparzonej cytryny.

Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na www.oetker.pl

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przechowywanie

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 375

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 190

Wymagana szerokość na półce - 146

Wymagana głębokość na półce - 66

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Rozmiar opakowania

375

Waga

Waga brutto - 389

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 190

Szerokość - 146

Głębokość - 66

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje: 16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = 43 g

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Babka

Wariant - o smaku cytrynowym

Opinie2

Opinia o produkcie:
DR OETKER 375g Ciasto Babka cytrynowa
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 2
Oceń produkt

Urszula

Łatwa w przygotowaniu babka. Nie miałam przekonania do takich produktów, ale stopniowo zmieniam zdanie. Jestem zadowolona z tego wypieku.

Bożena

bardzo tanio wychodzi przygotowanie tej babki. Ciasto wychodzi na średnia blaszkę. Pysznie smakuje

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: DR OETKER 375g Ciasto Babka cytrynowa