Ta witryna korzysta z plików cookie. Możesz określić warunki dostępu w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Wczytywanie...
  • PROMOCJA! Darmowa dostawa już od 300 zł
    szczegóły
    Kupujesz na firmę? Skontaktuj się z nami
    szczegóły
Kategorie
PLN 7.19

DR OETKER 195g Ciasto sernik jogurtowy na zimno

7.19 zł
Dostępny w ciągu 2-3 dni Dostępny w ciągu 2-3 dni
  • Opis
  • Opinie2
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

DR OETKER 195g Ciasto Sernik Jogurtowy na Zimno

prosty i sprawdzony przepis
nie wymaga pieczenia
lekki i delikatny deser
subtelny, jogurtowy smak i aromat

Z naszym przepisem przygotowanie sernika na zimno jest banalnie proste. Teraz przygotowaliśmy deser o delikatnym, jogurtowym smaku. Świetnie komponuje się z galaretką i owocami. Puszysty jak obłoczek i słodki jak marzenie

Składniki

Składniki

cukier

żelatyna

skrobia modyfikowana

oleje roślinne kokosowy i palmowy całkowicie utwardzone

serwatka w proszku (z mleka)

mleko w proszku

emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)

syrop glukozowy

1,5% proszek jogurtowy

regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

aromaty

Wartości odżywcze
po przyrządzeniu (mleko 2% tł., jogurt naturalny, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g1 porcja = 70 g(%*)
Energia602 kJ422 kJ5%
Energia143 kcal100 kcal
Tłuszcz 4 g2,8 g4%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 3,4 g2,4 g12%
Węglowodany 20 g14 g5%
w tym Cukry 18 g13 g14%
Białko 6 g4,2 g8%
Sól0,20 g0,14 g2%
Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 70 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Obliczona wartość odżywcza
na 100g1 porcja = 70 g
Wartość energetyczna (kJ)602422
Wartość energetyczna (kcal)143100
Tłuszcz (g)42.8
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)3.42.4
Węglowodany (g)2014
w tym cukry (g)1813
Białko (g)64.2
Sól (g)0.20.14
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Opis produktu

Marka

Dr. Oetker

Marka standaryzowana

Marka - Dr. Oetker

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka masy na sernik jogurtowy w proszku.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Zboża zawierające gluten - Może zawierać

Mleko - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 1 jogurt naturalny lub owocowy (ok. 150 g)
lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę

Przygotowanie
Na mleku i jogurcie
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 1 jogurt i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).

Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto gdy będzie lekko tężejąca).

Smacznego

Sernik z kremem cytrynowym

Dodaj:
do kremu cytrynowego:
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 170 g drobnego cukru
- 80 g rozpuszczonego masła
- 3 nieduże cytryny
do spodu:
- 150 g herbatników
- 80 g rozpuszczonego masła
do masy sernikowej:
- 500 ml schłodzonego mleka
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.

1. W metalowej lub żaroodpornej misce roztrzep jajka, żółtka i cukier. Dodaj rozpuszczone masło i dokładnie wymieszaj rózgą. Na koniec dodaj skórkę otartą z jednej z cytryn i sok ze wszystkich trzech cytryn, wymieszaj. Miskę ustaw na rondelku z niewielką ilością gotującej się wody. Cały czas mieszając, podgrzewaj do momentu zgęstnienia kremu. Zdejmij miskę znad pary, przykryj folią spożywczą tak, aby stykała się z masą i odstaw do wystudzenia.
2. Formę ø 24cm wyłóż papierem do pieczenia. Herbatniki pokrusz drobno, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, a następnie rozłóż równomiernie w formie i dociśnij, aby utworzyć spód. Schłodź w lodówce przez ok. 15 min. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj śmietankę i miksuj jeszcze przez ok. 2 min.
3. Gotową masę sernikową wyłóż na ciasteczkowy spód, wyrównaj i wstaw do schłodzenia na ok. 30 min. Następnie na wierzchy rozprowadź wystudzony krem cytrynowy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.

Smacznego

Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 2 serki homogenizowane po 150 g
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30% tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i jogurcie.

Sernik jogurtowy możesz przygotować na wiele sposobów. Przepisów szukaj na www.oetker.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 195

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 210

Wymagana szerokość na półce - 100

Wymagana głębokość na półce - 46

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Rozmiar opakowania

195

Waga

Waga brutto - 208

Jednostka (tekst opisowy)

g

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 210

Szerokość - 100

Głębokość - 46

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje: 12

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Sernik można podzielić na 12 porcji. 1 porcja = ok. 70 g

Obsługa klienta

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Sernik jogurtowy na zimno

Opinie2

Opinia o produkcie:
DR OETKER 195g Ciasto sernik jogurtowy na zimno
Ocena ogólna: 5
Ilość ocen: 2
Oceń produkt

anita

Polecam dla tych ktorzy lubia czasem zjesc cos słodkiego , a nie maja czasu na pieczenie .LEKKI, PUSZYSTY i bardzo dooobry , naprawde warto sprobowac :)

bunia

myślałam ,że serniki na zimno są trudne w przygotowaniu. Ten na peno nie jest. Fajny puszyty wyszedł, na średnią tortownicę

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: DR OETKER 195g Ciasto sernik jogurtowy na zimno