Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Wczytywanie...
Kategorie
loader
PLN5.29

DIAMANT 1kg 1:1 Cukier żelujący

5.99 zł

5.29 zł
Oszczędzasz 12%
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
  • Opis
  • Opinie0
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

DIAMANT 1kg 1:1 Cukier żelujący

opakowanie starcza na 1 kilogram owoców
łatwe użycie
naturalne substancje żelujące

Pozwala przygotowywać domowe konfitury i galaretki o doskonałej konsystencji. Na bardzo słodkie konfitury. Na 1 kg owoców - 1 kg cukru żelującego DIAMANT 1:1. Produkt nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.

Składniki

Składniki

cukier

substancja zagęszczająca: pektyna

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

olej roślinny

Opis produktu

Marka

Diamant

Marka standaryzowana

Marka - Diamant

Zdrowie i styl życia

Dodatki

Substancje konserwujące - Nie zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przygotowanie i stosowanie

Przepis podstawowy
1. Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki.
2. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców i dokładnie rozdrobnić.
3. Masę owocową połączyć z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. Gotować przez 4 minuty, nie przerywając mieszania.
4. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.

Konfitury z kawałkami owoców
Owoce umyć, obrać, usunąć pestki lub szypułki. Odważyć 1 kg przygotowanych owoców, rozdrobnić na kawałki, zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1 i pozostawić w przykrytym naczyniu na 3-4 godziny. Następnie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając i gotować przez 4 minuty. Gorącymi konfiturami napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Galaretki
3/4 l zimnego soku z owoców zmieszać z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty, nie przerywając mieszania. (Uwaga: sok porzeczkowy, agrestowy i jabłkowy gotować przez 1 minutę). Gorącą galaretką napełnić słoiki i natychmiast je zamknąć.
Ważne wskazówki
Najlepsze przetwory uzyskuje się ze świeżych owoców. Każdorazowo gotować tylko 1 kg przygotowanych owoców z 1 kg cukru żelującego Diamant 1:1. Garnek napełnić najwyżej do połowy.
Życzymy smacznego!

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przechowywanie

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 1

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 144

Wymagana szerokość na półce - 103

Wymagana głębokość na półce - 77

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torba papierowa

Rozmiar opakowania

1

Waga

Waga brutto - 1010

Jednostka (tekst opisowy)

kg

Sprzedaż jednostkowa

Wysokość - 144

Szerokość - 103

Głębokość - 77

Obsługa klienta

Adres producenta

Pfeifer & Langen Polska S.A.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań

Adres zwrotny

Serwis Konsumencki:
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
tel. 061 8665061
www.diamant.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Główny język opisu - polski

Język danych - polski

Języki na opakowaniu
  • polski

Opinie0

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: DIAMANT 1kg 1:1 Cukier żelujący