- bdsklep.pl
- Spożywcze
- Pieczywo i wypieki
- Ciasta w proszku
- DELECTA 390g Karpatka + krem
- Opis
- Opinie1
- Poleć znajomemu
- Masz pytania?
Opis
• tradycyjny przepis
• kruche, delikatne ciasto
• puszysty krem waniliowy
• prosty przepis w kilku krokach
Karpatka to dwie warstwy delikatnego ciasta, między którymi mieści się aksamitny krem waniliowy. W opakowaniu znajdziesz składniki zarówno na ciasto, jak i na krem. Sprawdzone przepisy od DELECTY to gwarancja udanego wypieku!
Składniki
Składniki
Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, aromat, barwnik: kurkumina; naturalny ekstrakt z wanilii
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać mleko i soję.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g | Na porcję 63 g | %RWS* na porcję 63 g | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1456 kJ | 910 kJ | 11% |
Wartość energetyczna | 350 kcal | 219 kcal | |
Tłuszcz | 24 g | 15 g | 21% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,3 g | 4,6 g | 23% |
Węglowodany | 29 g | 18 g | 7% |
w tym cukry | 15 g | 9,5 g | 11% |
Białko | 5,2 g | 3,2 g | 6% |
Sól | 0,57 g | 0,35 g | 6% |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., i margaryną 80% tł.). | |||
ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji) |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | Na porcję 63 g | |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1456 | 910 |
Wartość energetyczna (kcal) | 350 | 219 |
Tłuszcz (g) | 24 | 15 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 7.3 | 4.6 |
Węglowodany (g) | 29 | 18 |
w tym cukry (g) | 15 | 9.5 |
Białko (g) | 5.2 | 3.2 |
Sól (g) | 0.57 | 0.35 |
Opis produktu
Marka
Delecta
Cechy
pyszna klasyka
jakość ceniona od lat
idealne dodatki
opakowanie zawiera: 145 g mieszanki do przyrządzenia ciasta, 245 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Marka standaryzowana
Marka - Delecta
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
145 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
245 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Karpatka ciasto w proszku
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
Jaja - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Karpatka ciasto w proszku
Przygotuj:
Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru
Sposób przygotowania:
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Ciasto:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu.
4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min.
5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze.
6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru.
Składanie ciasta:
1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
2. Ciasto posyp cukrem pudrem.
Dobra rada:
Ptysie: Przygotuj krem i surowe ciasto wg sposobu podstawowego (do ciasta dodając 4 jaja). Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz kolejno na dwóch blachach w temperaturze 220°C ok. 20-25 min, do wysuszenia. Po wystudzeniu przekrój je w poprzek, napełnij kremem.
Ptysie doskonale smakują udekorowane strużkami polewy czekoladowej.
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Przepisy
Opakowanie
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 390
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 211
Wymagana szerokość na półce - 143
Wymagana głębokość na półce - 58
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Rozmiar opakowania
390
Waga
Waga brutto - 456
Jednostka (tekst opisowy)
g
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 211
Szerokość - 143
Głębokość - 58
Liczba użyć
Liczba czynności użycia - Porcje: 20
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)
Obsługa klienta
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres internetowy
www.delecta.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Język danych - polski
Główny język opisu - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Ciasto w proszku
Wariant - Karpatka
Opinie1

Wczytywanie...
Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...
enp.offer.ask_question
enp.offer.ask_offer: DELECTA 390g Karpatka + krem
wojtek
podążałem za przepisem na kartonie i .... na prawdę mi wyszła! Pierwsze ciasto w życiu