Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
PLN5.89

Delecta Karpatka Ciasto w proszku 390 g

Niedostępny
  • Opis
  • Opinie1
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

DELECTA 390g Karpatka + Krem

tradycyjny przepis
kruche, delikatne ciasto
puszysty krem waniliowy
prosty przepis w kilku krokach

Karpatka to dwie warstwy delikatnego ciasta, między którymi mieści się aksamitny krem waniliowy. W opakowaniu znajdziesz składniki zarówno na ciasto, jak i na krem. Sprawdzone przepisy od DELECTY to gwarancja udanego wypieku!

Składniki

Składniki

Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)

Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, aromat, barwnik: kurkumina; naturalny ekstrakt z wanilii

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać mleko i soję.

Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 gNa porcję 63 g%RWS* na porcję 63 g
Wartość energetyczna 1456 kJ910 kJ11%
Wartość energetyczna 350 kcal219 kcal
Tłuszcz 24 g15 g21%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone7,3 g4,6 g23%
Węglowodany 29 g18 g7%
w tym cukry 15 g9,5 g11%
Białko 5,2 g3,2 g6%
Sól 0,57 g0,35 g6%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., i margaryną 80% tł.).
ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)
Obliczona wartość odżywcza
na 100gNa porcję 63 g
Wartość energetyczna (kJ)1456910
Wartość energetyczna (kcal)350219
Tłuszcz (g)2415
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)7.34.6
Węglowodany (g)2918
w tym cukry (g)159.5
Białko (g)5.23.2
Sól (g)0.570.35

Opis produktu

Marka

Delecta

Cechy

pyszna klasyka

jakość ceniona od lat

idealne dodatki

opakowanie zawiera: 145 g mieszanki do przyrządzenia ciasta, 245 g mieszanki do przyrządzenia kremu

Marka standaryzowana

Marka - Delecta

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:

145 g mieszanki do przyrządzenia ciasta

245 g mieszanki do przyrządzenia kremu

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Karpatka ciasto w proszku

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Jaja - Zawiera

Mleko - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Pszenica - Zawiera

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Karpatka ciasto w proszku

Przygotuj:
Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób przygotowania:
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.

Ciasto:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu.
4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min.
5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze.
6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru.

Składanie ciasta:
1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
2. Ciasto posyp cukrem pudrem.

Dobra rada:
Ptysie: Przygotuj krem i surowe ciasto wg sposobu podstawowego (do ciasta dodając 4 jaja). Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika wykładaj łyżeczką porcje ciasta (24 sztuki). Piecz kolejno na dwóch blachach w temperaturze 220°C ok. 20-25 min, do wysuszenia. Po wystudzeniu przekrój je w poprzek, napełnij kremem.
Ptysie doskonale smakują udekorowane strużkami polewy czekoladowej.

Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 390

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 211

Wymagana szerokość na półce - 143

Wymagana głębokość na półce - 58

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Karton

Rozmiar opakowania

390

Waga

Waga brutto - 456

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 211

Szerokość - 143

Głębokość - 58

Liczba użyć

Liczba czynności użycia - Porcje: 20

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

Obsługa klienta

Adres producenta

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa

Adres zwrotny

Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl

Adres internetowy

www.delecta.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski

Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Ciasto w proszku

Wariant - Karpatka

Opinie1

Opinia o produkcie:
DELECTA 390g Karpatka + krem
Ocena ogólna: 4
Ilość ocen: 1
Oceń produkt

wojtek

podążałem za przepisem na kartonie i .... na prawdę mi wyszła! Pierwsze ciasto w życiu

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: DELECTA 390g Karpatka + krem