Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
PLN2.89

CELIKO 200g Koncentrat ciasta Ciasto biszkoptowe bezglutenowe

Niedostępny
  • Opis
  • Opinie0
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

CELIKO 200g Koncentrat ciasta Ciasto biszkoptowe bezglutenowe

domowe biszkopty bez glutenu
nie wymaga użycia mąki
zawiera przepis na muffinki i babeczki z owocami
zaufany producent

Pyszne domowe muffinki, babeczki i biszkopty wolne od glutenu? Teraz to możliwe z koncentratem ciasta biszkoptowego Celiko. Chcąc otrzymać bezglutenową bazę na ciasto biszkoptowe, do koncentratu Celiko wystarczy dodać cukier, jaja i bezglutenowy proszek do pieczenia. Koncentrat Celiko pozwala na przygotowanie również innych słodkich wypieków. Z tyłu na etykiecie produktu znajduje się przepis na muffinki oraz babeczki z owocami.

Firma CELIKO działa od 1984 roku. Była pierwszym w Polsce przedsiębiorstwem, które uruchomiło produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla diet eliminacyjnych. Mieszanki Celiko produkowane są z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym. gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych.
W ofercie naszego sklepu odnajdą Państwo również inne bezglutenowe bazy do ciasta Celiko, a także kisiele i budynie.

Wartości odżywcze w 100 g Wartość energetyczna - 1526 kJ /365 kcal Tłuszcz - w tym nasycone kwasy tłuszczowe Węglowodany -89 g w tym cukry - 32g Białko Błonnik Sól - 0,01 g

Składniki

Składniki

skrobia ziemniaczana

skrobia kukurydziana

cukier

Tekst dotyczący alergenów

Produkt bezglutenowy.
Może zawierać: soję, mleko i ich pochodne.

Wartości odżywcze
w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna 1526 kJ/3645 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 89 g
w tym cukry32 g
Białko 0 g
Sól 0,01 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)15260
Wartość energetyczna (kcal)3650
Tłuszcz (g)00
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)00
Węglowodany (g)890
w tym cukry (g)320
Białko (g)00
Sól (g)0.010

Opis produktu

Marka

Celiko

Cechy

+ inspirujący przepis

produkt polski

Marka standaryzowana

Marka - Celiko

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku - do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Gluten - Nie zawiera

Mleko - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki na biszkopt:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 50 g cukru (1/4 szklanki), 3 jaja, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko.

Wykonanie biszkoptu:
1. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
2. W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
3. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
4. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Składniki na babeczki z owocami:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 3 jaja, 75 g cukru, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko, szczypta soli, 75 ml oleju lub roztopionego masła, 200 g czereśni, wiśni lub jagód (owoce przed użyciem obtoczyć w mące ziemniaczanej), 1 łyżka cukru pudru do posypania.

Wykonanie babeczek z owocami:
1. Białka jaja ubić ze szczyptą soli i z cukrem na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku i ubijać dalej.
2. Następnie dodawać na przemian koncentrat ciasta biszkoptowego wymieszany z proszkiem do pieczenia oraz olej. Foremki do babeczek wypełnić masą.
3. Do każdej foremki włożyć obtoczone w mące ziemniaczanej owoce.
4. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 min. Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Więcej przepisów na stronie www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 200

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 208

Wymagana szerokość na półce - 158

Wymagana głębokość na półce - 34

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Kraj

Kraj pochodzenia - Polska

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Rozmiar opakowania

200

Waga

Waga brutto - 214

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 208

Szerokość - 158

Głębokość - 34

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Produkt polski

Obsługa klienta

Adres producenta

Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL

Adres zwrotny

Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. +48 (61) 871 27 00
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Telefon kontaktowy

618712700

Email kontaktowy

serwis@celiko.com.pl

Adres internetowy

www.celiko.com.pl

celiko@celiko.com.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski

Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Ciasto

Wariant - biszkoptowe bezglutenowe

Opinie0

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: CELIKO 200g Koncentrat ciasta Ciasto biszkoptowe bezglutenowe