Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Wczytywanie...
Kategorie
loader
PLN3.75

CELIKO 200g Koncentrat ciasta Chleb ryżowy bezglutenowy

Niedostępny
  • Opis
  • Opinie0
  • Poleć znajomemu
  • Masz pytania?

Opis

CELIKO 200g Koncentrat ciasta Chleb ryżowy bezglutenowy

do wypieku bułek i chleba
do ciasta na pizzę
zaufany producent

Chleb bezglutenowy ryżowy Celiko to koncentrat do ciasta, który pozwoli ci przygotować pyszne domowe wypieki wolne od glutenu. Produkt Celiko możesz użyć do wypieku grubego i chrupiącego ciasta na pizzę, pysznych bułeczek albo domowego chleba. Koncentrat Celiko zawiera skrobię ziemniaczaną, mąkę ryżową (30%) oraz drożdże. Wystarczy dodać do niego mleko, mąkę, jaja i masło, by uzyskać ciasto na bezglutenowe bułki lub chleb. Na opakowaniu produktu odnajdziesz przepis na pizzę.

Firma CELIKO jako pierwsza w Polsce uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych chleba i ciast dla specjalnych diet eliminacyjnych. Mieszanki Celiko powstają z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym, gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą bezglutenowych produktów Celiko, dostępną w naszym sklepie online.

Wartości odżywcze w 100 g Wartość energetyczna - 1424 kJ /340 kcal Tłuszcz -0,6g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1g Węglowodany -78g w tym cukry -4,8g Białko 3,0g Błonnik Sól - 1,8g

Składniki

Składniki

skrobia ziemniaczana

mąka ryżowa (30%)

glukoza

substancja zagęszczająca: guma guar

drożdże suszone

sól

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać: soję, mleko, orzeszki ziemne, orzechy laskowe.

Wartości odżywcze
w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna 1424 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 78 g
w tym cukry 4,8 g
Białko 3,0 g
Sól 1,8 g
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ)14240
Wartość energetyczna (kcal)3400
Tłuszcz (g)0.60
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0.10
Węglowodany (g)780
w tym cukry (g)4.80
Białko (g)30
Sól (g)1.80

Opis produktu

Marka

Celiko

Cechy

+ przepis do przyrządzania pizzy

produkt bezglutenowy

Marka standaryzowana

Marka - Celiko

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koncentrat ciasta ryżowego w proszku - do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych, pizzy.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

Gluten - Nie zawiera

Orzechy laskowe - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Orzeszki ziemne - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Przechowywanie i stosowanie

Rodzaj przechowywania

Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotować na chleb, bułki:
1 opakowanie koncentratu (200 g), 65 ml mleka, 110 ml wody, ½ łyżki stołowej oleju sub stopionego masła, 1 jajo (chleb można wypiekać bez jaja).

Przygotować na pizze:
1 opakowanie koncentratu (200 g), 65 ml mleka, 110 ml wody, ½ łyżki stołowej oleju lub stopionego masła, 1 jajo, składniki na pizze (sos pomidorowy, ser, warzywa, mięso, przyprawy).

Wykonanie chleba, bułek:
1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i mleko (o temp. ok. 35°C), tłuszcz oraz jajo. Całość dobrze wymieszać, następnie wyrabiać ręcznie lub miksować ok. 5 minut. Ciasto powinno być bardzo gęste.
2. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem foremki (chleb) lub uformowanych na szklance małych foremek z folii aluminiowej (bułki). Powierzchnię posmarować olejem.
3. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut (chleb) lub na 15 minut (bułki).
4. Piec w temp. 220°C, 40-45 minut (chleb) lub 30 minut (bułki).
Dodatkowo: wyrośnięte ciasto w foremkach z foli aluminiowej można uparować na pyzy drożdżowe.
Koncentrat można wypiekać w automacie do chleba.

Wykonanie pizzy:
1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę (110 ml) i mleko (65 ml) (o temp. ok. 35°C), ½ łyżki stołowej oleju/masła oraz 1 jajo.
2. Całość wymieszać, po czym wyrabiać ręcznie lub mikserem ok. 5 min. Ciasto powinno być gęste.
3. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem formy. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
4. Górę ciasta posmarować delikatnie sosem pomidorowym. Ułożyć przygotowane składniki pizzy na ciasto. Całość posypać ulubionymi przyprawami i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
5. Piec w temp. 200°C, około 30-35 minut.

Zapraszamy do zapoznania się z przepisami na stronie www.celiko.com.pl zakładka: Przepisy na wypieki bezglutenowe.

Przepisy

Opakowanie

Wymiar liczbowy

Wymiar liczbowy - 200

Wymiar

Wymagana wysokość na półce - 222

Wymagana szerokość na półce - 147

Wymagana głębokość na półce - 13

Jednostka (specyficzna)

Jednostka (specyficzna) - Gramów

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Rozmiar opakowania

200

Waga

Waga brutto - 202

Jednostka (tekst opisowy)

g

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 222

Szerokość - 147

Głębokość - 13

Obsługa klienta

Adres producenta

Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL

Adres zwrotny

Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. 61 871 27 00
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Telefon kontaktowy

618712700

Email kontaktowy

serwis@celiko.com.pl

Adres internetowy

www.celiko.com.pl

Rozszerzone dane

Język produktu

Język danych - polski

Główny język opisu - polski

Języki na opakowaniu
  • polski
Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna - Chleb bezglutenowy ryżowy

Opinie0

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Poleć znajomemu

Poleć produkt znajomym na:

Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

Wczytywanie...

enp.offer.ask_question

enp.offer.ask_offer: CELIKO 200g Koncentrat ciasta Chleb ryżowy bezglutenowy