- bdsklep.pl
- Spożywcze
- Pieczywo i wypieki
- Desery w proszku
- AMYLON 40g Budyń Waniliowy Bezglutenowy Bio

- Opis
- Opinie0
- Poleć znajomemu
- Masz pytania?
Opis
• budyń waniliowy
• bezglutenowy
• produkt ekologiczny
Budyń Amylon o smaku waniliowym to produkt bezglutenowy, wyprodukowany z certyfikowanych składników ekologicznych. Doskonały pomysł na chwilę przyjemności.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z 0,5 l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 1 szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do 0,5 szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego zużycia.
Składniki
Składniki
skrobia kukurydziana bio
mielona wanilia bio (min 1,5%)
naturalny aromat waniliowy
Wartości odżywcze
w 100 g materiałów sypkich: | w 100 g produktu po przygotowaniu*: | % RWS po przygotowaniu*, ** | |
---|---|---|---|
Wartość odżywcza kJ | 1495 | 387 | 4,6 |
Wartość odżywcza kcal | 352 | 91 | 4,6 |
Tłuszcz g | 0,1 | 1,3 | 1,9 |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone g | 0,0 | 0,9 | 4,3 |
Węglowodany g | 86,7 | 17,0 | 6,5 |
W tym cukry g | 0,8 | 11,1 | 12,3 |
Białko g | 0,9 | 2,9 | 5,8 |
Sól g | 0,02 | 0,09 | 1,5 |
* Produkt wytworzono według przepisu (z mlekiem 1,5% i cukrem) | |||
** Procent wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej (kobieta), określony na poziomie (8400 kJ / 2000 kcal / dzień) |
Obliczona wartość odżywcza
na 100g | w 100 g produktu po przygotowaniu*: | |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1495 | 387 |
Wartość energetyczna (kcal) | 352 | 91 |
Tłuszcz (g) | 0.1 | 1.3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | 0.9 |
Węglowodany (g) | 86.7 | 17 |
w tym cukry (g) | 0.8 | 11.1 |
Białko (g) | 0.9 | 2.9 |
Sól (g) | 0.02 | 0.09 |
Opis produktu
Marka
Amylon
Cechy
produkt bezglutenowy
Marka standaryzowana
Marka - Amylon
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Budyń waniliowy ekologiczny w proszku
Zdrowie i styl życia
Informacje dot. stylu życia
- Organiczne
Zalecenia dla alergików
Jaja - Może zawierać
Gluten - Nie zawiera
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie i stosowanie
Rodzaj przechowywania
Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1 Z ½ litra zimnego mleka odlać ½ szklanki.
2 Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok 40 g) i pozostawić do zagotowania
3 Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać
4 Do gotującego się mleka wlać rozdrobniony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Polecamy: Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie
Opakowanie
Wymiar liczbowy
Wymiar liczbowy - 40
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 152
Wymagana szerokość na półce - 100
Wymagana głębokość na półce - 10
Jednostka (specyficzna)
Jednostka (specyficzna) - Gramów
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Rozmiar opakowania
40
Waga
Waga brutto - 42
Jednostka (tekst opisowy)
g
Średnia miara
- Średnia miara (e)
Sprzedaż jednostkowa
Wysokość - 152
Szerokość - 100
Głębokość - 10
Obsługa klienta
Adres producenta
Amylon
a.s. Švermova 117
580 36 Havlíčkův Brod
Zakład:
Ronov nad Sázavou
582 22 Přibyslav
Republika Czeska
Adres zwrotny
Amylon
a.s Švermova 117
580 36 Havlíčkův Brod
www.amylon.pl
Adres internetowy
www.amylon.pl
Rozszerzone dane
Język produktu
Główny język opisu - polski
Język danych - polski
Języki na opakowaniu
- polski
Podzielony opis produktu
Nazwa funkcjonalna - Budyń
Wariant - waniliowy ekologiczny
Opinie0

Wczytywanie...
Masz pytania?

Wczytywanie...

Wczytywanie...
enp.offer.ask_question
enp.offer.ask_offer: AMYLON 40g Budyń Waniliowy Bezglutenowy Bio