Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Filtruj produkty

Wybrane

Cena

Marka

Wróć do listy filtrów

Cena

Wróć do listy filtrów

Marka

Anuluj
Wczytywanie...
Kategorie
loader
BAKALLAND 90g Popcorn maślany

2.69 zł

1.69 zł
18.78 zł/kg
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
BAKALLAND 90g Popcorn serowy

2.69 zł

1.59 zł
17.67 zł/kg
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Bio Eko
BIO PLANET 400g Popcorn (Ziarno kukurydzy) Bio
5.29 zł
13.23 zł/kg
Dostawa od 5 do 7 dni Dostawa od 5 do 7 dni
BAKALLAND 90g Popcorn Solony

2.69 zł

1.99 zł
22.11 zł/kg
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
TARGROCH 300g Popcorn ziarno

2.49 zł

1.99 zł
6.63 zł/kg
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
NATURAVENA 90g Popcorn z solą himalajską Bio
3.56 zł
39.56 zł/kg
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
CARLETTI 100g Mikro Popcorn o smaku tradycyjnym
1.79 zł
17.90 zł/kg
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie

Większość z nas nie wyobraża sobie seansu filmowego bez kubełka prażonej kukurydzy. Teraz można cieszyć się pysznym popcornem nie tylko w kinie, ale również w zaciszu własnego domu. W naszym sklepie on-line można kupić tanio prażoną kukurydzę przeznaczoną do przygotowania w kuchence mikrofalowej.

Dlaczego kukurydza „puchnie”?Ziarna kukurydzy przeznaczonej do prażenia mają więcej gęsto upakowanych włókien celulozy w łupinach, dlatego też o wiele lepiej przewodzą ciepło niż łupiny innych odmian. Łupiny ich dłużej utrzymują rosnące ciśnienie, dlatego też kukurydza ta ma zdolność „puchnięcia”. Gdy temperatura wewnątrz ziarna przekroczy punkt wrzenia wody, zawarte w bielmie białka i skrobia miękną, a woda zamienia się w parę, co dodatkowo zmiękcza skrobię. Para w mikroporach skrobi wywiera coraz silniejsze ciśnienie na łupinę, aż w końcu doprowadza do jej pęknięcia. Mikropory z parą gwałtownie rozszerzają się, powodując "puchnięcie" i wyrzucenie na zewnątrz ziarna białej, miękkiej masy skrobiowo-białkowej. Gdy masa ochładza się sztywnieje i staje się chrupiąca.Kiedyś popcorn przyrządzano na gorącym oleju. Na szczęście obecne w sklepach dostępna jest odpowiednio zapakowana kukurydza przeznaczona do prażenia w kuchence mikrofalowej. Jest to niezwykle wygodne rozwiązanie, dzięki któremu w kila minut możemy się cieszyć pyszną przekąską. Popcorn nieodzownie kojarzy się z kinem lub seansem filmowym przed telewizorem, jednak z powodzeniem możemy go serować jako przekąskę podczas spotkania towarzyskiego razem z orzeźwiającymi napojami gazowanymi