Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w zakładce "Polityka cookies".
Administratorem Twoich danych osobowych jest bdsklep.pl Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Gwiaździsta 69 F. Pozostałe informacje o przetwarzaniu twoich danych osobowych znajdują się w zakładce "RODO".

Filtruj produkty

Wybrane

Cena

Marka

Wróć do listy filtrów

Cena

Wróć do listy filtrów

Marka

Anuluj
Wczytywanie...
Kategorie
loader
NESQUIK 600g Napój kakaowy
17.29 zł
Dostawa od 5 do 7 dni Dostawa od 5 do 7 dni
TARGROCH 250g Karob proszek
4.49 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
DECOMORRENO 150g Kakao

7.09 zł

5.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
TARGROCH 1kg Karob proszek

12.99 zł

11.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
TARGROCH 500g Karob proszek

7.99 zł

5.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
NATURAVENA 100g Kakao Bio
7.69 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
BAKRA 200g Karob kruszony Bio

12.29 zł

10.90 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Bio Eko
INTENSON 200g Karob proszek Bio
5.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Bio Eko
BIOLIFE 150g Karob BIO
5.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Bio Eko
BIOLIFE 150g Kakao BIO
9.49 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Bio Eko
BIO PLANET 200g Karob Bio
7.79 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Bio Eko
VIVANI 400g Kakao BIO

19.89 zł

16.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie

Kakao jest pysznym napojem uwielbianym w szczególności przez najmłodszych. Korzystnie wpływa na pracę umysłu, a także dodaje energii. W naszym sklepie internetowym kupią Państwo tanio tradycyjne kakao, a także granulowane, z którego można przygotować pożywny napój dla swoich pociech.

Produkcja kakao Kakao powstaje z ziaren drzewa kakaowego Theobroma cacao rosnącego w klimacie równikowym. Początkowo ich barwa jest jasna, a po procesie fermentacji zyskuje ciemno-brązowy odcień. Następnie ziarna są prażone, a gdy ich wierzchnia powłoka pęka wydobywa się z nich jądro ziarna – kluczowy element produkcji. Kolejny etap to mielenie ziaren, w wyniku czego powstaje miazga kakaowa, której 55% składu stanowią tłuszcze. Następnie poddawana jest dalszemu tłoczeniu, w wyniku którego tłuszcz ten oddziela się od proszku kakaowego. Kakao tradycyjne i kakao granulowaneKakao tradycyjne jest bogate w białko, magnez, cynk, wapń oraz przeciwutleniacze. Korzystnie wpływa na pracę umysłu i dodaje energii. Natomiast kakao granulowane łatwo się rozpuszcza, dlatego też możne je przyrządzać nie tylko na gorąco, ale również na zimno. Niestety zawiera ono więcej cukru niż kakao tradycyjne, a także mniej witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. W naszym sklepie on-line można również kupić tanio pyszne przekąski i słodycze