Strona korzysta z plików cookie w celu prawidłowej i efektywnej realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi zgodnie z zasadami korzystania z plików cookie w naszej polityce prywatności, gdzie sprawdzisz także zasady przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych.

Filtruj produkty

Wybrane

Cena

Marka

Wróć do listy filtrów

Cena

Wróć do listy filtrów

Marka

Anuluj
Wczytywanie...
Kategorie
loader

Yerba mate (135)

CAMPESINO 500g Yerba Mate Cedron
27.19 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Zestaw Yerba Mate Green 3x70g W puszkach

59.99 zł

49.99 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie
Bio Eko
YERBA MATE EL PAJARO 350g Organic Despalada BIO

24.99 zł

16.98 zł
Dostępny na magazynie Dostępny na magazynie

W naszym sklepie on-line można kupić najtaniej wysokiej jakości herbatę z suszonych liści ostrokrzewu paragwajskiego - Yerba Mate. Napój ten posiada charakterystyczny gorzkawo-słodki smak. Dzięki swoim korzystnym dla zdrowia właściwościom zyskuje coraz więcej zwolenników.

Działanie Yerba MateYerba Mate jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Nie zawiera kofeiny, a swoje pobudzające działanie zawdzięcza bezpiecznej dla zdrowia mateinie. Napar z Yerba Mate poprawia sprawność umysłu i koncentracje, a także zmniejsza uczucie zmęczenia. Ponadto, pomaga ona usunąć toksyny z organizmu, a także pozbyć się zbędnych kilogramów. Rytuał parzenia Yerba MateZ Yerba Mate związany jest wyjątkowy rytuał zaparzania. Potrzebne są do tego odpowiednie akcesoria, które u nas dostępne są w specjalnie przygotowanych zestawach. Jest to naczynie – tykwa lub matero oraz rurka zakończoną sitkiem, zapobiegająca przedostawaniu się fusów– bombille. Do naczynia wsypujemy Yerba Mate, od ½ do ¾ jego pojemności, w zależności od tego jak silny napar chcemy osiągnąć. Następnie otwór naczynia zakrywamy dłonią, odwracamy do góry dnem i kilkakrotnie wstrząsamy, by najdrobniejsze liski i pył opadły na dół. Odwracamy naczynie i pod kątem około 45 stopni, w miejscu gdzie jest najmniej suszu wkładamy bombillę. Dalej trzymając nachylone naczynie wlewamy do niego niewielką ilość zimnej wody, która zwilży susz i uchroni go od utraty cennyc substancji. Następnie wlewamy gorącą wodę, w temp. około 80 stopni. Podczas picia nie należy ruszać bombillą ponieważ, może się ona przytkać pyłem suszu. Gdy napar się kończy dolewamy do niego ciepłą wodę. Gorzkawy smak Yerba mate można wzbogacić cytryną, miodem bądź cukrem.